Szeretettel köszöntelek a ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikket írhatsz, tölthetsz fel. Szeretettel fogadunk.
Jó szórakozást, kellemes, hasznos kikapcsolódást kívánok. Margó
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORIFLAME-szépség-ápoltság-harmónia vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Egyed Józsefné indította 12 éve
Kedves Klubtársaim, ide olyan ételek, italok... receptjeit várjuk, melyek anyagai Mo-n termelhetők, beszerezhetők és ünnepnapokra ajánljuk. Kímélő étrendre, v. diabéteszre is várunk recepteket. Ha Te is elkészítetted már, és tudod, hogy kb. hány személyre elegendő, ill. az összes felmerült költségeit, kérjük, azt írd a végére. Margó
Hozzászólások eddig: 4
Egyed Józsefné üzente 11 éve
http://www.receptbarlang.hu/index.php/husvet/1483-suessuenk-husveti-muffint
Süssünk húsvéti muffint!
Ha egy gyors és finom süteményt szeretnénk, süssünk húsvéti meglepetés muffint a locsolóknak, így bőven marad időnk a szépítkezésre és a lakás dekorációra.
Hozzávalók:
Két és fél bögre finomliszt, 4 tk. Sütőpor, ¼ bögre kakaópor, 1 tk. Fahéj, 100 g vaj, 1 bögre barnacukor, másfél bögre tej, 1 tojás, 100 g főzőcsokoládé, színes szóró cukor, pici töltött húsvéti tojásokat, vagy tojás cukor.
A lisztet tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kakaóport, és a fahéjat. A vajat vágjuk fel kis kockára, majd ezt is adjuk hozzá a liszthez, és addig keverjük, amíg az állaga morzsás nem lesz.
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd a tojást keverjük el a tejjel, végül mindkettőt adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Keverjük össze fakanállal, majd a masszát töltsük bele a formákba. Minden muffin belsejébe nyomjunk bele egy csoki tojást, vagy cukorkát így meglepetés lesz a belsejében.
Az előmelegített sütőbe toljuk be a muffin sütőt és 180 fokon süssük kb. 15 percig. A kihűlt muffinokat díszítsük fel színes szóró cukorral, és tojásokkal.
Egyed Józsefné üzente 11 éve
http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.
Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.
Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.
Elkészítési ideje: 70 perc
Egyed Józsefné üzente 12 éve
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA noinetcafe.hu
Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió
Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával. A gesztenyét megmossuk, kemény héját bevágjuk és eltávolítjuk. A tej felét elkeverjük ugyanolyan mennyiségű vízzel, és a héjától megfosztott gesztenyét puhára főzzük benne. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A megfőtt gesztenyét kiszedjük, és a hártyamaradványokat még melegen eltávolítjuk. A megfőtt gesztenye kétharmadát összetörjük. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a darált húst, a kicsavart zsemlét, az összetört gesztenyét, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal és szerecsendióval, összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Az elkészített tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a pulykamellet rézsutosan felszeleteljük) ügyelve arra, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből is. Tálra rendezzük, köré rakjuk a melegen tartott főtt egész gesztenyét. Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk.
A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket. Feltekerjük és vagy megtűzzük fogvájóval, vagy megkötözzük és így sütjük meg, sűrű locsolgatás mellett.
Egyed Józsefné üzente 12 éve
Ünnepi bólé
A bólé a rendezvények, házibulik legalkalmasabb itala, tulajdonképpen fogadóitalnak is remekül megfelel.
Forrás: Drink
Őszibarackbólé (kb. 20 csésze)
Hozzávalók:
• 8 db érett barack
• 10 cl konyak
• 2 citrom leve
• 4 ek cukor
• 2 üveg száraz fehérbor
• 2 üveg száraz pezsgő
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, és gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket esetleg elfelezzük, és a bóléstálba rakjuk. A konyakot, a citromlét, a cukrot és a bort hozzá keverjük. Lefedve, két órára hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni. Felszolgálás előtt megkeverjük és feltöltjük pezsgővel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás